15:00

Vedums AIS

Referat: Herrljunga SK FK - Vedums AIS

Äntligen bortaseger!

Efter fyra misslyckade försök lyckades vi äntligen ta säsongens första bortaseger efter 3-2 (2-0) mot Herrljunga. Båda lagen kom till spel efter förlust i förra gången och kanske därför var inledningen ganska trevande. HSK ville gärna hålla bollen inom laget på den stora planen, men man hade ett långsamt passningsspel och rörelsemönster, vilket gjorde att vi efter hand kunde bryta bollen högt upp i banan.

Vi har tidigare saknat ett fungerande kontringsspel, men i den här matchen hittade vi snabbt rätt i positionsspelet och kunde därmed också vara aggresiva när tillfälle gavs. Under den första halvleken hade vi inte mindre än tio riktigt bra målchanser där många av den tillkom efter bra kombinationer eller individuella prestationer. Martin Kempe och Klas Boman visar på ett allt bättre samarbete och hade flera bra tillfällen, men istället blev det Robin Lennartsson som gav oss ledningen.

Robin gjorde en hysterisk löpning på säkert 50m alá Fredrik Ljungberg (?) innan Martin Kempe snyggt trädde in bollen mellan backlinjen och Robin placerade in bollen i bortre burgaveln.

Efter målet fortsatte vi att trumma på bra i det varma vädret, men HSK var samtidigt också framme vid några tillfällen. Inte minst var det otäckt nära kvittering när Henrik Krook mirakulöst räddade bollen på mållinjen sedan en hemmaspelare haft öppet mål.

Skönt för vår del att 2-0 sedan kom ganska omgående. Återigen var det firma Boman/Kempe som briljerade när Martin läckert klackade fram bollen till Klas som enkelt bredsidade in 2-0.

Den andra halvleken började något sämre för vår del, men utan att HSK direkt tog över matchen. Vi blev dock något mer stressade i passningsspelt och fick många gånger väldigt korta anfall. Vi hamnade också lite snett i försvarsspelet och hamnade i allt för många en mot en situationer. Framförallt är det viktigt att inte bli för "breda" i backlinjen när de långa bollarna kommer, men det ska vi enkelt korrigera till nästa match. Ska också tilläggas att undertecknad brände ett sagolikt läge att punktera matchen på en vänsterhörna, men siktet var (som vanligt) felinställt.

Herrljungas 2-1 kom till efter ett högerinlägg där vårt försvarsspel klickade, men nästan direkt efter avspark kunde vi på nytt gå ifrån till en tvåmålsledning. Klas Boman höll i bollen och inväntade Fredrik Möllers löpning, Fredrik smekte därefter behärskat in bollen i bortre hörnet till 3-1.

Lyckan blev tyvärr kortvarig när HSK på nytt reducerade bara minuter senare. Perioden efter reduceringsmålet var vår sämsta i matchen, men vi lyckades freda oss och istället kunde vi de sista 10 minuterna kontrollera matchen på ett bättre sätt.

Trots att det kändes som att vi långa stunder kontrollerade matchen blev det ändå lite skakigt på slutet, men det har troligtvis med självförtroende att göra. Den här segern stärkte helt klart hela laget och jag hoppas att vi nu på allvar kan utmana Elmer/Fåglum i nästa match.

Planens bästa spelare i fredags var enligt min mening Robin Lennartsson som dessutom fick kröna en bra insats med ett mål. Kul för "Lennart" som varit nära att näta tidigare. I övrigt står samtliga för gedigna insatser, men skillnaden i fredags mot tidigare var att fler spelare stod för avgörande, individuella insatser. Det kommer att krävas mer av den varan i varje match framöver för att vi ska kunna klättra i tabellen.

Skribent: Marcus Wallin

sön 21 sep 2008, 15:00 Vedums AIS - Herrljunga SK FK 3 - 2